Надання спільного доступу до Google календаря іншим користувачам

Спільне використання календаря.
google-calendar_logo[1]

[toggle title=”1.  Як надати доступ до мого календаря окремим користувачам?“]

Щоб надати окремим користувачам доступ до свого календаря, виконайте наведені нижче дії.

  1. У списку календарів ліворуч на сторінці наведіть курсор миші на потрібний і натисніть кнопку зі стрілкою вниз. Потім виберіть Надати спільний доступ до цього календаря.
  2. Введіть адресу електронної пошти особи, якій хочете надати спільний доступ.
  3. Зі спадного меню виберіть рівень дозволу та натисніть Додати особу. (Коли ви натиснете кнопку Додати особу, той користувач, якому ви вирішили надати доступ, отримає запрошення електронною поштою для перегляду вашого календаря.)

Якщо під час роботи з календарем, до якого ви надали доступ, виникають неполадки, пам’ятайте, що часто можна вирішити проблему, скасувавши та повторно надавши спільний доступ до календаря.

Також зверніть увагу, що наразі ви можете відкрити спільний доступ до свого календаря максимум 75 користувачам на день. Якщо потрібно надати спільний доступ більшій кількості користувачів, зачекайте 24 години, перш ніж повторити спробу. [/toggle]

[toggle title=”2.  Як надати доступ до моїх календарів усім користувачам?“]

Щоб надати доступ до календаря всім користувачам, виконайте наведені нижче дії.

  1. У списку календарів ліворуч наведіть курсор миші на потрібний і натисніть кнопку зі стрілкою вниз. Потім виберіть Надати спільний доступ до цього календаря.
  2. Виберіть Зробити цей календар публічним.
  3. Якщо ви не бажаєте, щоб інші користувачі могли бачити деталі ваших подій, виберіть Переглядати лише мої відомості про зайнятість.
  4. Натисніть Зберегти.

Якщо вибрати варіант Зробити цей календар публічним, усі ваші події відображатимуться в результатах пошуку в Календарі та системі Google. Окрім того, інші користувачі зможуть переглядати календар і загальнодоступні події в ньому, перейшовши за адресою цього календаря або додавши його до свого списку Календарі.

Якщо зробити календар загальнодоступним і вибрати варіант Переглядати лише мої відомості про зайнятість (приховати подробиці), то його вміст не відображатиметься в результатах пошуку Календаря та в системі Google. Окрім того, користувачі, які звертатимуться до вашого календаря за його загальнодоступною адресою або через свій список “Календарі”, бачитимуть лише відомості про зайнятість.

Якщо потрібно зберегти конфіденційність календаря й надати доступ до нього лише вибраним користувачам, переконайтеся, що не вибрано варіант Зробити цей календар публічним.

[/toggle]

[toggle title=”3.  Як мої друзі, які не використовують службу Календар Google, можуть переглядати мій календар? “]

Ваші друзі, які не використовують службу “Календар Google”, можуть переглядати календар у форматі HTML, перейшовши за його адресою. Для цього потрібно виконати наведені нижче дії.

  1. Наведіть курсор миші на потрібний календар у списку ліворуч і натисніть кнопку зі стрілкою вниз.
  2. Виберіть Налаштування календаря.
  3. У розділі Адреса календаря натисніть значок HTML. З’явиться спливаюче вікно з URL-адресою вашого календаря.
  4. Надайте цю URL-адресу друзям, які не користуються Календарем Google.

Примітка. Ви можете змінити обсяг доступної інформації за загальнодоступною адресою календаря, натиснувши посилання Змінити параметри спільного доступу в розділі “Адреса календаря”.

Якщо ви не бажаєте робити свій календар публічним, але хотіли б зберегти доступ до нього для друзів, які не використовують службу “Календар Google”, можна надати їм приватну адресу. Пам’ятайте, що приватна адреса призначена лише для особистого використання, тому якщо ви надасте її іншим особам, вони зможуть бачити всі події в календарі. [/toggle]

[toggle title=”4.  Як скасувати доступ до мого спільного календаря для когось із користувачів?“]

Виконавши наведені нижче дії, ви можете в будь-який час скасувати доступ до спільного календаря для когось із користувачів.

  1. Наведіть курсор миші на потрібний календар у списку ліворуч і натисніть кнопку зі стрілкою вниз.
  2. Натисніть Надати спільний доступ до цього календаря.
  3. Натисніть значок кошика праворуч від адреси електронної пошти користувача, для якого потрібно скасувати доступ.
  4. Натисніть Зберегти. [/toggle]

[toggle title=”5.  Як вставити Google Календар на веб-сайт?“]

Щоб календар з’явився на вашому веб-сайті, виконайте наведені нижче дії.

  1. У списку календарів ліворуч наведіть курсор миші на календар, який потрібно вставити, і натисніть кнопку зі стрілкою вниз.
  2. Виберіть Налаштування календаря.
  3. Скопіюйте код iframe, що відображається в розділі Вставити цей календар.
  4. Щоб додати календар, вставте цей код на свій веб-сайт.

Якщо доданий календар потрібно налаштувати, натисніть посилання Налаштувати колір, розмір та інші параметри, розташоване над полем iframe. Буде відкрито вбудовану довідку Календаря Google. Виберіть параметри в довідці Календаря та вставте налаштовуваний код iframe на свій веб-сайт.

Щоб відобразити події кількох календарів в одному вставленому календарі, просто дотримуйтеся наведених вище інструкцій і відкрийте вбудовану довідку Календаря Google. Потім у розділі Календарі для відображення встановіть прапорці біля всіх потрібних календарів.

Зауважте, що ви можете змінити обсяг доступної інформації за загальнодоступною адресою календаря, натиснувши посилання Змінити параметри спільного доступу в розділі Адреса календаря. [/toggle]

[toggle title=”6.  Як додати календар друга?“]

Щоб додати календар друга, виконайте наведені нижче дії.

  1. Ліворуч у верхній частині списку календарів натисніть кнопку зі стрілкою вниз біля розділу Інші календарі та виберіть Додати календар друга.
  2. Введіть потрібну адресу електронної пошти у відповідному полі, після чого натисніть Додати.

Якщо ваш друг надав доступ до свого календаря, він відображатиметься в розділі Інші календарі в стовпці ліворуч. В іншому разі з’явиться повідомлення із запитом стосовно доступу до календаря вашого друга. Тут можна додати примітку. Після цього натисніть Надіслати запит.

Якщо вам не вдається знайти календар друга, попросіть його надіслати вам запрошення. Для цього ваш друг має ввійти в Календар Google і виконати наведені нижче дії.

  1. Слід навести курсор миші на потрібний календар у списку Мої календарі ліворуч і натиснути кнопку зі стрілкою вниз. Потім потрібно вибрати варіант Надати спільний доступ до цього календаря.
  2. У розділі Спільно використовувати з певними користувачами слід ввести у відповідному полі адресу електронної пошти користувача, якому буде надано доступ, вибрати потрібний рівень дозволу й натиснути Додати користувача.

Коли ваш друг виконає ці дії, ви отримаєте електронний лист, де буде вказано, що вам надано доступ до календаря. Окрім того, цей календар автоматично з’явиться у вашому списку календарів, коли ви наступного разу ввійдете в службу. [/toggle]

[toggle title=”7.  Як зробити мій календар недоступним для перегляду іншим користувачам?“]

Щоб забезпечити конфіденційність подій календаря, виконайте наведені нижче дії.

  1. Наведіть курсор миші на потрібний календар у списку ліворуч і натисніть кнопку зі стрілкою вниз. Потім виберіть Надати спільний доступ до цього календаря. (Також можна натиснути Налаштування в нижній частині списку календарів, вибрати потрібний і натиснути посилання Спільно використовувати цей календар.)
  2. Переконайтеся, що не вибрано варіант Зробити цей календар публічним. Також перевірте, що в розділі Спільно використовувати з певними особами не вказано жодного користувача.

Зрештою, створюючи події, обов’язково вибирайте перемикач За умовчанням або Приватна на сторінці детальних відомостей про події (Параметри > Конфіденційність). [/toggle]

За матеріалами Google довідка

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *