Інноваційні гаджети для організації роботи

В епоху інформаційних технологій стала зрозумілою важливість людського ресурсу. Вже багато компаній намагаються оптимізувати роботу своїх співробітників за допомогою інноваційних гаджетів та технологій.

гаджети230218

У багатьох сучасних компаніях система контролю доступу (СКД) працює за допомогою ключ-карт. Але в майбутньому, найбільш імовірно, її замінить система розпізнавання співробітників за обличчям.

Технологія розпізнавання обличчя набирає все більше і більше популярності.  Наприклад, китайська компанія Alibaba вже відкрила кафе, де використовується скан обличчя для оплати послуг в системі Alipay.

Безпека

Сучасні компанії довіряють свою безпеку роботам. Робот Cobalt компанії Fuseproject, виглядає як витончений і тендітний предмет декору, але він здатний контролювати ситуацію в офісі завдяки камерам, датчикам і детекторам.

Освітлення

Завдяки сенсорам і датчикам розумні системи освітлення здатні відстежувати переміщення співробітників та регулювати освітлення. Це дає можливість оптимізувати витрати на електроенергію, що не тільки економічно вигідно, але і правильно з позиції захисту екології.

Меблі

Прикладом розумних меблів є продукти компаній Herman Miller і Stirworks. Ця компанія відрізняється турботою про здоров’я співробітників. Через деякий час стіл, і співробітник змінює положення з сидячого на роботу стоячи. Так може мінімізуватись негативний вплив сидячого способу життя на організм людини.

За матеріалами порталу “Форум інноваційних технологій”

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *