Як у Google таблиці створити випадаючий список

Дуже зручно при роботі з таблицями додавати текст з готового списку. Такий список можна зробити на окремому аркуші або ввести елементи списку прямо у форму при його створенні.

Розглянемо як створити такий список в  Google таблицях на прикладі документа “Графік чергування по школі”.

1. Створюємо на першому аркуші таблицю “Графік чергування по школі”,  на другому – список в стовпчик прізвищ співробітників.

Gdoc5[1]

 

2. Виділяємо діапазон рядків, використовуваних для заповнення, або комірку в якій хочемо, щоб вибиралося значення зі списку (потім можна скопіювати цю комірку).

3. Клацаємо правою кнопкою миші і в контекстному меню вибираємо опцію “Перевірити дані”.

gdoc6[1]

 

4. У вікні “Перевірка даних” виконуємо налаштування для створення списку.

5. У вікні “Критерії” вибираємо “Елементи зі списку”.

gdoc9[1]

 

6. Створюємо елементи списку для вибору.  Можна створити вже з наявного на аркуші списку або ввести список.

Для створення з наявного на аркуші списку відзначаємо режим “Створити список з діапазону”, потім у вікні “Діапазон даних” клацаємо по іконці з зображенням таблиці, перемикається на Лист 2 (Список співробітників) і виділяємо комірки, в яких знаходиться список з прізвищами. Список співробітників можна зробити і на першому аркуші.

gdoc8[1]gdoc7[1]

 

Для введення списку, якщо він невеликий, прямо у вікні “Перевірка даних” вибираємо режим “Ввести елементи списку” і справа у вікні вводимо через кому прізвища, які входитимуть до списку. У цьому випадку нам не потрібно створювати на окремому аркуші список з прізвищами.

7 . Якщо вибрати режим “Дозволити введення недійсних даних, але при цьому показувати попередження” , то в комірку можна додавати інше прізвище, не входить у заданий список. Якщо прибрати позначку з даного режиму, то можна вводити тільки ті дані, які входять в заданий список.

8 . У підсумку отримаємо таблицю, в якій можна дані вводити із заданого списку

gdoc10[1]

 

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *