Як створити успішний блог: 5 порад з написання текстів?

Блог дає чимало додаткових можливостей для залучення потенційних відвідувачів. Але що робити, якщо Ваш блог не приносить очікуваний трафік? Виявляється, щоб блог був успішним, у нього має бути кілька ключових елементів.

how-often-blog-why-blogging-writing-ideas[1]

Хороший блог зможе виконувати наступні функції:

  • Послужить каналом комунікації, регулярно надаючи актуальну інформацію;
  • Допоможе в роботі з пошуковою оптимізацією вашого сайту.
  • Допоможе в спілкуванні і взаємодії з потенційними клієнтами.

Якщо ви хочете, щоб ваш блог почав приносити бажаний результат, використовуйте ці 5 порад з написання текстів:

Будьте корисні

Порівнявши кілька успішних блогів, Ви помітите певну закономірність: всі вони несуть в собі якусь корисну інформацію. Зовсім не обов’язково, щоб мова йшла про щось значне. Наприклад, це може бути урок професійного макіяжу або інструкція з використання нового онлайн-сервісу. Надавши відвідувачам вашого сайту цінну інформацію, ви помітите, що люди не тільки читають ваші пости, але й діляться ними, що вам дуже на руку. Чим корисніше інформація – тим швидше росте число ваших відвідувачів.

12[1]

Використовуйте привабливі заголовки

Заголовки вашого блогу повинні служити приманкою і причиною, по якій користувачі захочуть зайти на ваш сайт. Підберіть заголовки, які точно викличуть інтерес, але не розкриють повністю тему вашого поста. Ви хочете дати лише натяк, а не видати всі секрети. Іншим хорошим прийомом є використання чисел в заголовках. Візьміть як приклад цей заголовок: «Як вести успішний блог: 5 ефективних порад з написання текстів?». Числа зрозумілі і допомагають привернути увагу, саме тому вони ще довго залишатимуться в тренді.

Будьте чесні

Ви повністю контролюєте ваш контент, але не піддавайтеся спокусі і не зловживайте цим. Немає сенсу спотворювати факти або придумувати нові про те, в чому Ви не розбираєтеся. Пишіть про те, в чому Ви впевнені; якщо ж Ви не досить підковані в якихось питаннях, вивчіть їх як слід або залиште іншим. Якісне виконання вашої роботи забезпечить позитивну оцінку з боку читачів. Залишайтеся вірні вашому блогу і вашим читачам, публікуючи лише достовірний матеріал, – і тоді ваш блог стане відомий як авторитетний і надійне джерело інформації.

21[1]

Стислість сестра таланту

Дуже довгі пости, схожі на романи, давно залишилися в минулому. У кого є час на двогодинне читання поста про вашу останню поїздку під час роботи? Та мало в кого. Так що краще дотримуйтеся стислості у своїх творах, інакше є ймовірність, що ваші читачі втратять інтерес. Щоб залучити більше користувачів на ваш блог, пости повинні бути легко читані, тому постарайтеся донести вашу думку якомога коротшим способом. Оптимальна довжина одного запису в блозі – до 700 символів.

Додавайте релевантні посилання

Ви звернули увагу на посиланні в тексті? Вони там не випадково: вони допомагають читачам отримати додаткову інформацію про досліджуваної теми. використання посилань порадує читачів і допоможе скоротити довжину ваших текстів. Зрештою навіщо писати щось, що вже було написано до вас? Роботи Google (інструмент, який використовується Google для перебору і індексування сторінок) люблять блоги, посилання яких ведуть на інші релевантні сайти. Головне переконайтеся, що посилання, по якому перейде користувач з вашого сайту, відкриється в новому вікні. Це потрібно робити, щоб читачі не йшли з вашого сайту, натиснувши на посилання.

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *