Як створити свій сайт: путівник для початківців?

Створення веб-сайту – процес, що вимагає певного планування і організації. Шаблони Wix закладають основу для початку конструювання власного сайту. Всі шаблони Wix легко налаштовуються та дають Вам чудову можливість розпочати власну творчість відповідно до смаків та бажань. Дотримуйтесь порад для отримання чудового результату – вашого оригінального веб-сайту!

Визначтеся з програмою і пріоритетами

Насамперед чітко визначте свою мету. Все, що знадобиться – це звичайні блокнот і ручка. Задайте собі дуже важливі питання, які спочатку очевидні. Одне з основних питань: “Для чого мені потрібен сайт?”. Ви переконаєтеся, що чітко сформульована відповідь на це питання буде полегшувати вам пошуки найкращого рішення на будь-якому етапі конструювання сайту.

Для чого мені потрібен сайт?

Не обмежуйтеся очевидною відповіддю “для бізнесу”. Треба глибше проникнути в специфіку сайту. Цілі всіх сайтів варіруются. Якщо сайт створюється для вашого бізнесу, те, що, по-вашому, головне, не завжди збігається з тим, що думають ваші відвідувачі. Чого ви очікуєте від ваших відвідувачів? Ви хочете, щоб вони заповнили контактну форму? Відразу ж подзвонили вам? Зробили замовлення? Будьте конкретні з визначенням ваших цілей!

1_tips-how-to-start-building-your-website[1]

Навчіться бачити різницю між засобом і метою. Наприклад, Ви б хотіли, щоб якомога більше людей побачили ваші чудові фотороботи, але це аж ніяк не є метою, а служить лише засобом переконати потенційних клієнтів зробити замовлення на фотозйомку. Після того, як ви визначилися з основними цілями сайту, розставте їх по пріоритетам. Наприклад, отримати від клієнта замовлення на ваші послуги, ймовірно, значно важливіше, ніж, припустимо, його підписка на ваші новини. Виходячи з цього, ви зможете правильно сконструювати головну сторінку сайту і розумно розмістити всі його елементи. Якщо основне завдання сайту – отримати від відвідувача клік “Подобається” на вашій сторінці у Фейсбуці, то переконаєтеся, що на сторінці виділене відповідна кнопка.

Кому адресований ваш сайт?

tips-how-to-start-building-your-website2[1]

Отже, ви визначилися з пріоритетами і цілями вашого сайту, тепер ви можете задатися наступним питанням: “Кому адресований ваш сайт?”. Задумайтеся: хто вони, ваші потенційні користувачі? Який їхній вік? Які їх переваги? Чим їх можна вразити? Як їх заманити на ваш сайт? Якщо зайдуть, то що, насамперед, повинно їх зацікавити? Постарайтеся поставити себе на місце конкретного користувача. Тільки “опинившись у шкурі” потенційного відвідувача, ви зможете отримати уявлення про його очікування від вашого сайту і запропонувати їх реалізацію на сайті.

Розплануйте ваш сайт по сторінках

Наступний крок – розподілити зміст сайту по сторінках. Якого вигляду сторінки вам необхідні для передачі інформації? Чи буде ваша головна сторінка в основному містити лише текст або ви не проти засліпити відвідувачів помітним візуальним ефектом? Практично, основними сторінками будь-якого сайту є головна сторінка (Домашня), сторінка “Про нас”, і контактна сторінка (Контакти). Якщо у вас музичний сайт, створіть окрему сторінку, де ви можете демонструвати свою музику. Якщо ви займаєтеся продажем випічки і мрієте передати через екран її дивовижний смак, відкрийте на сайті додаткову сторінку – картинну галерею цієї досконалості кулінарії. Зайдіть на сторінку Виставка, щоб надихнутися зразками сотень чудових сайтів, створених за допомогою конструктора Wix.

tips-how-to-start-building-your-website3[1]

Виберіть шаблон

Настав час вибрати найкращий і оригінальний шаблон для вашого веб-сайту. Wix пропонує безліч шаблонів, повністю задовольняють потреби будь-якої категорії – від весільних до дизайнерських і бізнес-сайтів. Врахуйте, що ви можете змінити фонове зображення на будь-якому вебсайті Wix, доповнити або скоротити сторінки, варіювати колір, вибрати будь-які додатки і доповнення відповідно з вашими бажаннями. Що цікаво – два різних веб-сайти, створені на основі одного і того ж шаблону Wix, можуть настільки відрізнятися, що ніхто ніколи не здогадається, що використовувався один і той самий шаблон.

tips-how-to-start-building-your-website44[1]

Поповніть сайт контентом

Редагування сайту за допомогою редактора Wix може доставити масу задоволення, особливо, якщо ви вже добре підготовлені. Чим краще проведена підготовка матеріалу, тим швидше піде наповнення контентом. Нижче наведено декілька порад, як впорядкувати компоненти сайту:

[toggle title=”1. Придумайте та напишіть текст для сайту“]

Якщо ви вже вибрали шаблон та розпланували ваш сайт по сторінках, тоді можна починати його наповнювати. Напишіть текст окремо для кожної сторінки та переконайтеся, що його розмір “знає почуття міри” стосовно до загальної площі сторінки. Створення текстів з урахуванням SEO допоможе вашому сайту в пошукових системах. [/toggle]

[toggle title=”2. Підготуйте всі зображення“]

Зберіть всі зображення, котрі Ви хотіли б показати та зробіть їх оптимальних розмірів. Якщо шаблон вашого сайту передбачає показ зображень у вигляді слайд-шоу, перевірте яким має бути їх розмір і, відповідно, змініть кожне. Обробка відразу всіх зображень за один раз заощадить вам згодом чимало часу.[/toggle]

[toggle title=”3. Створюйте сторінки почергово“]

Займайтеся одночасно тільки однією сторінкою. Вибирайте сторінку, розміщуйте на ній текст, зображення та інші компоненти, і ні в якому разі не починайте наповнювати іншу сторінку, поки не закінчите раніше розпочату. [/toggle]

tips-how-to-start-building-your-website5[1]

Кожен може створити чудовий веб-сайт – це не просто думка, а факт. Якщо вам знадобиться допомога або покрокове керівництво, Центр підтримки Wix завжди до ваших послуг.

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *