Як створити логотип безкоштовно?

Складно переоцінити користь хорошого логотипу. Це фундамент бренду, який відображає суть сайту, викликає певні емоції і залишається в пам’яті. Коли ви працюєте над дизайном власного сайту, логотип стає одним з найважливіших елементів оформлення. Тепер не потрібно витрачати купу грошей і наймати професійного художника для його розробки – сьогодні в інтернеті багато майданчиків, де логотип можна зробити самому.

Логотип своїми руками в редакторі Wix

Якщо Ви працювали в редакторі Wix, то напевно знаєте, що він має багато функцій. Як і будь-який графічний редактор, його можна використовувати для дизайну логотипу. Робиться це просто. Зайдіть в редактор під своїм логіном, натисніть «Додати» і виберіть «Форми і лінії». У вкладці «Форма» ви знайдете всілякі зображення, включаючи банери, стрілки тощо. У розділі «Кліп-арт», теж багато картинок, і вони промальовані більш ретельно. Щоб переглянути їх, натисніть «Додати»> «Фото»> «Кліп-арт».

17[1]

Тепер виберіть картинку, яка підійде в якості символу вашого сайту. Це буде основа логотипу. Поекспериментуйте з її кольором, розміром і ефектами, а після цього напишіть назву своєї компанії, виберіть гарний шрифт і розташуйте текст так, щоб він добре виглядав поруч з малюнком. Все, логотип готовий!

26[1]

Безкоштовні онлайн-сервіси для створення логотипів

У мережі багато інших безкоштовних сервісів, придуманих спеціально для того, щоб будь-який користувач міг зробити собі логотип. Вони зазвичай виглядають як найпростіший редактор, де можна змінювати колір і розмір логотипу, шрифти і деякі інші параметри. На виході ви отримуєте готове зображення в декількох форматах. Ось декілька з них:

Logaster >>

Зроблений вами логотип можна нанести на друковану маркетингову продукцію, замовлену тут же. Якщо захочете завантажити логотип окремо, приготуйтеся заплатити невелику суму. Головна перевага – широкий набір кириличних шрифтів і російськомовний інтерфейс.

35[1]

Flaming Text >>

Ця проста у використанні платформа ідеально підходить для текстових логотипів.

Zillion Designs >>

Відкрийте посилання, виберіть потрібний розділ і приступайте. Логотип безкоштовний, але натомість вас попросять розповісти про сервіс своїм друзям. Підійде для букв латинського алфавіту.

zillion-designs[1]

Online Logo Maker >>

Простий, зручний і безкоштовний ресурс. Тут можна завантажити свої власні малюнки і працювати з ними.

Logo Garden >>

У цього сервісу хороший інтерфейс та зрозумілі настройки. Логотип низької якості буде безкоштовним, а за картинку високої якості доведеться заплатити невелику суму.

55[1]

Професійні логотипи майже задарма

Якщо перспектива малювати логотип самому не викликає у Вас особливого ентузіазму, краще звернутися за допомогою до професіоналів.

Fiverr >>

Тут будь-яка робота коштує 5 $, навіть логотип за індивідуальним дизайном. Ціна невисока, тому можна замовити відразу декілька і вибрати той, який сподобається найбільше.

83[1]

FL.ru >>

Біржа російськомовних фрілансерів, серед яких є дизайнери, готові намалювати вам хороший логотип за прийнятною ціною. Ви можете розмістити замовлення в категорії «Дизайн і Арт»> «Логотипи», і вибирати серед тих, хто відгукнувся.

flru[1]

You Do >>

Сайт на якому можна знайти надійного фрілансера для практично будь-якої мети, в тому числі і для дизайну логотипу. Додайте завдання і виберіть підходящого виконавця.

youdo[1]

Корисні поради по дизайну логотипів

  • Колір. Вибирайте кольори, які підходять духу вашого сайту і того, що Ви робите. А перш ніж зробити вибір, перечитайте статтю WiX про психологію кольору.
  • Розмір. Логотип повинен однаково добре виглядати і на звичайному комп’ютері, так і на смартфоні. Гарненько протестуйте зображення і переконайтеся, що воно оптимізовано під екрани з різним дозволом.
  • Джерела натхнення. Дивіться більше хороших прикладів і обов’язково аналізуйте побачене. Для початку – добірка Wix-сайтів з красивими логотипами.
  • Актуальність. Так, логотип час від часу можна змінювати, але не кожні два тижні, так що придумуйте такий, який прослужить довго і не застаріє через рік.
  • Чіткість. Люди повинні відразу розуміти, що у вас за сайт, тому намагайтеся, щоб логотип був простим і зрозумілим.
  • Кількість варіантів. Зробіть 3-4 варіанти логотипу. Подумайте про переваги і недоліки кожного і порадьтеся, перш ніж визначитися.
  • Простота. Не використовуйте занадто багато шрифтів і кольорів – надто строкаті логотипи збивають користувачів з пантелику.
  • Фон. Зробіть варіант логотипу на прозорому фоні, щоб накладати його на кольорову підкладку. Для вебу використовуйте формат PNG або GIF.
  • Формат. Збережіть готове зображення в декількох форматах: JPEG, GIF і PNG – для вебу, PDF і EPS – для друку.
  • Сенс. Не зациклюйтеся на дизайні. Подумайте про те, який сенс несе логотип і намалюйте не просто гарну картинку, а таку, яка стане символом вашого сайту.

За матеріалами WiX.com

3 Comments

  1. Олександр

    Дуже вдячний за переклад статті!
    Проте порад трохи замало, щоб самостійно створити гарне лого.
    Можливо, ця стаття як раз пригодиться:
    http://www.logowiks.com/create-a-logo/

    Reply
  2. Андрій Панченко

    Гарна підбірка сервісів. Рекомендую перед створенням лого подивитись кращі редизайни лого http://nakolenke.club/771-rediz-logo-2015.html – може когось на щось вдохновить

    Reply
  3. Екатерина

    Гарна підбірка сервісів Отличный еще онлайн генератор turbologo.ru

    Reply

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *