Як прокладати маршрути на нових Картах Google?

Маршрути можна прокладати не тільки для подорожі на машині або поїзді, а й на літаку. Зверніть увагу, що деякі види транспорту доступні тільки в окремих країнах.

Виберіть маршрут одним із запропонованих способів:

  • Виконайте пошук місця і натисніть Як дістатися на панелі. Якщо ви вже зберегли в сервісі домашню і робочу адреси, ви відразу побачите на мапі варіанти маршруту. Просто виберіть один з них.
  • Натисніть на маркер або будь-яке місце на карті. Виберіть Як дістатися на що з’явилася панелі.
  • Наведіть покажчик миші на рядок пошуку, потім виберіть Як дістатися.

Потім прокладіть маршрут:

  1. Вкажіть початкову та кінцеву точки маршруту.  Ви можете ввести їх вручну або вибрати , натиснувши на карту.
  2. Виберіть найкращий для вас варіант. Можливі маршрути відображаються безпосередньо під рядком пошуку.  Альтернативні варіанти відображаються на панелі в лівому верхньому кутку і відзначені на карті сірим кольором. Щоб перемикатися між маршрутами, просто натискайте на панелі .
  3. Отримайте інструкції. Щоб переглянути маршрут на карті, наведіть на нього вказівник миші. Щоб перейти до списку інструкцій, натисніть на посилання Покроково. Список також можна роздрукувати за допомогою кнопки в правому верхньому кутку. Для виходу натисніть Повернутися до карти .

Щоб змінити спосіб пересування, натисніть на значок автомобіля, автобуса, поїзда, пішохода або літака. Найкоротший маршрут з’явиться на карті першим і буде відзначений синім кольором.

Додавання пункту призначення і точок маршруту

Щоб додати пункт призначення, натисніть значок + на панелі .  З’явиться нове текстове поле.  Наберіть адресу пункту призначення на клавіатурі або натисніть на карту лівою кнопкою миші.

Щоб додати ще один пункт, знову натисніть значок + .

Щоб видалити пункт призначення, натисніть на значок X праворуч від адреси на панелі.

Щоб поміняти місцями початкову та кінцеву точки маршруту, натисніть на значок подвійної стрілки, розташований зліва від полів c адресами.

Примітка. При створенні маршруту для авіаперельоту чи поїздки на громадському транспорті можна вказати тільки один пункт відправлення і один пункт призначення.

За матеріалами Google довідка

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *