Як правильно вибрати доменне ім’я для сайту?

URL-адресу вашого сайту, зазвичай, яку називають доменним ім’ям, або просто доменом – один з найбільш важливих аспектів, що впливають на позиції сайту у видачі пошукових систем.

Зареєструвавши домен, ви не зможете більше змінити його. Тому кожен власник сайту повинен як слід подумати про те, який домен він буде використовувати. У цій статті ми розповімо вам про кроки, які потрібно зробити перед тим, як вибрати домен.

1-general[1]

Виділіть назву вашого бренду

Назва домену – це не просто набір букв, на які натискують користувачі, щоб перейти на сайт. Він представляє Вас в Інтернеті. Якщо є можливість купити домен, ідентичний назвою вашого бренду, обов’язково зробіть це. Якщо з якоїсь причини ви не можете зареєструватися під брендовим ім’ям, постарайтеся придумати максимально близький аналог до нього.

У вас немає брендового імені? Створіть його!

Якщо ви тільки створили свою справу або компанію, придумайте собі брендове ім’я, яке зможе стати і вашим доменом.

На що варто звернути увагу:

  • Не робіть домен занадто складним. Виберіть підходяще, але просте слово.
  • Чим коротше, тим краще. Довгі домени – це велика помилка.
  • Перевірте на доступність. Щоразу, придумуючи вдале слово для домену, перевіряйте, чи доступна ще можливість його придбання.

3-hello-in-RU[1]

Метод спроб та помилок

Хочете переконатися, що ви вибрали вдале ім’я для вашого домену? Проведіть декілька тестувань, щоб з’ясувати це. Насамперед, складіть список можливих варіантів. Як тільки ви переконаєтеся, що вони всі доступні, обговоріть їх з вашими партнерами та друзями, як в усній, так і в письмовій формі.

Подивіться на сайти конкурентів або компаній, що надають аналогічні послуги. Переконайтеся, що ви не повторюєте існуючі терміни або не використовуєте стандартні фрази та назви інших компаній.

4-searching-for-info[1]

Зареєструйте домен

Якщо ви використовуєте сайт на платформі Wix, у вас є можливість отримати домен безкоштовно при покупці річного пакету Premium (плани Combo, Unlimited або eCommerce). Навіть якщо у вас вже є місячна підписка, ви можете перейти з неї на річну і отримати безкоштовний домен.

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *