Як перетворити шаблон в свій унікальний сайт?

Хочете створити свій сайт? Wix пропонує вам сотні найкрасивіших шаблонів. Не хочете бути «як усі»? Не проблема: у вас є можливість повністю змінити вид шаблону. Насправді ви можете настільки поміняти шаблон, що ніхто не зможе вгадати саме який шаблон Ви використали.

Наприклад: зліва оригінальний шаблон Wix, а праворуч – Mnfotografy.com – сайт, створений з використанням цього шаблону.

comparison[1]

Ви знайдете більше неймовірних прикладів трансформації шаблонів в серії статей «Наш шаблон – ваш дизайн», в яких ми порівнюємо готові сайти з їх кодами.

У цій статті розповідається, як змінити шаблон сайту до невпізнання за 3 простих кроки. Але перш ніж ми почнемо, підберіть шаблон, який ви хочете змінити. На першому етапі роботи виберіть шаблон за вашим смаком з колекції WiX. Ви знайдете багато варіантів у кожній категорії.

Ми вибрали цей шаблон, тепер можна почати роботу над ним:

1-template-eng[1]

1. Змініть фон і колірну гамму

Ви можете змінювати фонове зображення і кольору, як вам захочеться. На панелі зліва натисніть на іконку «Дизайн», а потім на фон. Перед вами з’явиться великий вибір фонових зображень. Виберіть візерунок або суцільну заливку. Ви також можете завантажити своє зображення.

2-bg[1]

Змінити вигляд і стиль сайту можна і за допомогою кольорової палітри. У кожного шаблону Wix є кілька доступних колірних схем. Вони були створені дизайнерами Wix як набір з різних сполучень кольорів. При виборі колірної палітри зверніть увагу, як змінюються колір фону, меню і шрифтів на сайті.

3-colors-red[1]

Міняючи колірну схему ви можете додати сайту зовсім новий вид в один клік. Ось 4 приклади того, як можна змінити сайт за допомогою нового фонового зображення і колірної схеми.

mixmatch-done[1]

2. Виберіть відповідний шрифт

Наступне, що вам потрібно зробити, – це підібрати шрифт. Редактор Wix пропонує широкий вибір шрифтів. У розділі «Дизайн» клікніть на опцію «Шрифти». Як тільки ви зробите вибір, зміняться шрифти на всьому сайті, включаючи хедер і кнопки меню.

4-font-red-2[1]

Ви також можете змінювати шрифт окремої частини тексту, натиснувши “Змінити шрифт” і вибравши щось підходяще у випадаючому меню. Ви можете нескінченно експериментувати зі шрифтами в хедері і в основній частині тексту, головне упевніться, що заголовки оформлені в стилі Н1 і з урахуванням всіх правил SEO. Щоб дізнатися більше про SEO і тегах.

3. Змінюйте стиль навігаційного меню, додавайте сторінки і зображення

Ви можете змінити стиль меню будь-якого шаблону Wix на свій смак. Натисніть на меню, потім на «Змінити стиль» і виберіть, яким ви хочете бачити ваше меню.

5-menu-2[1]

 

Подібним чином ви можете змінити стиль всієї сторінки. У панелі зліва натисніть на іконку “Сторінки”, потім перейдіть в налаштування сторінки. У нижній частині панелі налаштувань ви побачите іконку “Змінити стиль”. Натисніть на неї і виберіть один із запропонованих варіантів дизайну.

6-page-settings[1]

Щоб додати індивідуальності дизайну вашого сайту, натисніть «Налаштувати стиль». Тут ви можете вибрати форму і колір фонового блоку.

Вам потрібно додати більше сторінок на сайт? Або навпаки – зменшити їх кількість? Міняти число сторінок можна, натиснувши на вкладку «Сторінки». Тут ви можете управляти всім, що пов’язано зі сторінками вашого сайту (включаючи їх додавання, видалення і копіювання). Тут же ви можете налаштувати SEO для кожної окремої сторінки.

7-page-settings[1]

Але що дійсно робить будь-який сайт несхожим на всі інші – так це контент. Текст і фотографії, створені вами особисто, є унікальним контентом. Дізнайтеся більше про редагування і додавання фотографій в галерею, щоб зробити контент вашого сайту більш цікавим.

От і все! Додайте ілюстрації і текст і заявіть про себе світові.

final-result[1]За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *