Як має виглядати хороший мобільний сайт?

Вам відомо, що майже 60% інтернет-трафіку генерується з мобільних пристроїв? Стривайте, а не з телефону ви читаєте це пост? Загалом, факт є факт: все більше людей виходить в інтернет, використовуючи для цього планшети або смартфони. І якщо у вас є сайт, то ви розумієте: сьогодні він повинен без проблем відкриватися і на звичайному комп’ютері, і на мобільному пристрої.

mobile-sites[1]

Чи можна зробити мобільну версію сайту самостійно? Можна. Але перш ніж взятися за справу, ознайомтеся з списком, відзначте пункти, над якими Вам потрібно попрацювати, і тільки потім – дійте.


32[1]Розміри екрану мають значення
Головна відмінність мобільного браузера від десктопного полягає в розмірі екрану. Звучить банально, але якщо Ви ненароком забудете про це, то у Вас в підсумку вийде сайт з розкиданими елементами, що виглядає досить жахливо. Користувачі Wix можуть не переживати: можливості платформи дозволяють зробити мобільну версію під екран будь-якого розміру. Відкрийте сайт в мобільному редакторі, і Ви побачите, як він буде виглядати на телефоні або планшеті.


21[1]Зручні кнопки мають значення
Друга важлива відмінність між десктопною та мобільного версіями – це те, як користувач взаємодіє зі сторінками. Мобільні пристрої найчастіше оснащені сенсорними екранами, люди переходять з розділу в розділ, натискаючи на кнопки пальцями, тому вони повинні бути великими і помітними, а меню найкраще зробити випадаючим.


31[1]Приберіть все зайве
Не всі можуть швидко прокрутити сторінку вниз на телефоні або планшеті. Маленький екран і необхідність задіяти пальці роблять цей процес скрутним, до того ж завжди є ризик зробити якийсь рух та пропустити щось важливе. Полегшіть користувачам життя та приберіть з мобільної версії непотрібні блоки тексту та картинки. У редакторі Mobile можна заховати всі необов’язкові розділи і елементи, не змінюючи при цьому нічого в основної версії сайту.


41[1]Замість літер – картинки
Навіщо взагалі потрібен мобільний сайт? Потім, щоб користувач міг знаходити потрібну йому інформацію, перебуваючи не за комп’ютером, а де завгодно. Є велика ймовірність того, що частина відвідувачів заходить на сайт вже на півдорозі до Вас – коли шукає телефон магазину або точну адресу. Допоможіть їм: додайте Панель управління Mobile зі зручним навігаційним меню і кнопками для швидкого зв’язку.


51[1]Додайте мобільні карти
Карти, які без проблем відкриваються на мобільних пристроях, виручать людей у разі, якщо вони загубляться і будуть шукати дорогу у ваш офіс або магазин. Редактори WiX для цих цілей використовуємо додаток Simple Google Maps.


6[1]Не забудьте про кнопки соцмереж
Якщо ви вирішили, що вашому бізнесу не обійтися без акаунтів в instagram, facebook або twitter, то подумайте заодно про те, щоб зробити кнопки соцмереж для мобільної версії сайту. Їх можна додати все в ту ж Панель Управління Mobile або в інше місце. Не забувайте, що кнопки повинні бути помітними, великими і зручними для натискання.


7[1]Нехай ніхто не піде з сайту незадоволеним
Для тих хто користується мобільними пристроями зручно розміщувати купони для знижок за допомогою QR-коду. У Wix App Market є додатки, за допомогою яких його можна згенерувати і додати їх на сайт.


8[1]Використовуйте програми для мобільної версії
Якщо, заходячи на ваш «звичайний» сайт, люди мали звичку перевіряти календар подій, користувалися планувальником зустрічей, то вам обов’язково потрібно перенести всі ці функції в мобільну версію. Подивіться, які програми з Wix App Market підходять для цього і встановіть їх.


9[1]

Зробіть зручний пошук
Перевага мобільних сайтів для більшості з нас полягає в тому, що вони допомагають знаходити потрібну інформацію буквально на бігу. Майте на увазі, що всі ті люди, які прийдуть до вас на сайт, напевно будуть поспішати, і зробіть так, щоб будь-які потрібні їм відомості знаходилися легко, швидко і без зайвих рухів. У цьому вам допоможе додаток для пошуку під назвою Site Search.


10[1]

Протестуйте
Великі корпорації зразок Apple і Google витрачають дуже багато грошей на дослідження і стежать за тим, щоб користувачі отримували задоволення від використання їх продуктів. Вам варто наслідувати їхній приклад і з’ясувати, як ваш сайт поводиться на екранах різного розміру і чи подобається він людям. Сайт відкривається, працює і викликає загальне схвалення? Відмінно, можете сміливо його публікувати.


За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *