Як зробити навігацію по сайту зручною?

Зовсім недавно розробники Wix додали нову функцію, яка зробить взаємодію з Вашим сайтом більш зручною. Так що ж це таке? Якорі, або «Якірні посилання» – це спосіб навігації по сайту, який дозволяє швидко переміститися з одного місця сторінки на інший.

Чому це зручно?

Якщо ви часто користуєтеся інтернетом, ви швидше за все вже стикалися з простою навігацією, яку забезпечують якірні посилання на сайтах з довгою прокруткою, як наприклад, Pinterest або Flickr.

На сайті з якірними посиланнями не потрібно витрачати час на прокрутку сторінки вниз або на переходи по сторінках, щоб знайти необхідну інформацію. Досить клікнути раз по якірної посиланню, і ви відразу потрапите саме туди, куди вам потрібно: до початку сторінки, вниз, або на іншу сторінку. Ця функція особливо зручна для навігації і переміщення по «довгим» сторінкам, а також для створення кнопки «Вгору».

Anchors[1]

 

Як зробити якірну посилання в редакторі Wix?

Щоб поставити якірне посилання на сайт, потрібно виконати два простих кроки:

Для початку треба «кинути якір», тобто – відзначити місце призначення, куди відвідувач сайту повинен потрапити, натиснувши на посилання. Потім потрібно додати посилання до відправної точки, звідки користувач «відправиться» до призначеному якоря. Здається складним? У редакторі Wix це можна зробити за пару кліків:

  • Відкрийте редактор і натисніть Додати в меню.
  • Натисніть Кнопки і меню та виберіть опцію Якір.

Anchors2[1]

 

  • У налаштуваннях «Якоря» вкажіть ім’я якоря залежно від його положення на сторінці.
  • Перетягніть якір на місце, куди він повинен вести.
  • Після того, як ви розставите все якорі, створіть для них посилання. Ви можете створити меню, яке дозволить переміщатися з якоря на якір, або використовувати іконки та інші клікабельні елементи.
  • Натисніть на елемент, який ви хочете пов’язати з якорем і натисніть Посилання на.
  • Виберіть варіант Якір, а потім вкажіть, який саме якір ви хочете використовувати.

Anchors3[1]

 

Приклади Wix-сайтів, які використовують якірні посилання

Подумуєте, як можна використовувати якірні посилання на вашому сайті? Ці приклади Wix-сайтів можуть подати вам пару ідей:

Travel Map >>

anchor-website[1]

 

Illusium >>

anchor-website2[1]

 

OngDesign >>

ex-ongdesign[1]

 

WebKiss >>

ex-webkiss[1]

Sajed Art >>

ex-shajed[1]

 

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *