Розвінчуємо міфи: 10 фактів про пошукової оптимізації Wix-сайтів

SEO1[1]

1. Міф: платформа Wix не підходить для SEO

Коли мова заходить про оптимізацію, пошуковикам на кшталт Google або Яндекс абсолютно все одно, на чому зроблений ваш сайт. Якщо ресурс грамотно оптимізований, то він з’явиться на першій сторінці видачі і не буде нічим відрізнятися від сайту, зробленого справжнім програмістом. Всім, хто хоче розібратися в цьому питанні і заповнити прогалини в знаннях, рекомендуємо почитати розділ Все про SEO в блозі WiX.

2. Міф: в онлайн-магазинах Wix неможливо оптимізувати картки товарів

Для опису товарів у магазині розробники Wix додають розмітку schema.org та використовують такі атрибути як ціна, наявність товару, його найменування тощо.

3. Міф: довгі URL-адреси та хешбенги погано впливають на SEO

URL-адресу вашого сайту – це всього лише мала частина контенту, яка ніяк не позначається на його позиції в пошукових системах. Amazon і Ebay привласнюють довгі веб-адреси своїх сторінок, але ті все одно займають перші місця в пошуковій видачі, тому не переживайте і пам’ятайте, що довжина URL-адреси ніяк не впливає на SEO.

10-myth-busting-[1]

4. Міф: Javascript, на якому зроблений Wix-сайт, шкодить SEO

Сайти Wix влаштовані набагато складніше, ніж здається. За простим з вигляду редактором приховується складна інфраструктура, завдяки якій все відмінно працює. Розробники Wix використовують техніку Ajax Crawling. Якщо коротко, то суть її в тому, що у сайту є копія – так зване «дзеркало». Поки користувачі насолоджуються зручним і сучасним інтерфейсом «оригінальної» версії, пошукові роботи читають «дзеркало» і знаходять там всю потрібну інформацію, необхідну для просування в Google і Яндексі.

5. Міф: сайти, зроблені програмістами, кращі, ніж сайти, зроблені на Wix

Пошуковим системам абсолютно все одно, на якій платформі зроблений ваш сайт. Можна зайняти топове місце в пошуковій видачі, не написавши жодного рядка коду, адже коли справа доходить до SEO, вирішує контент, а не платформа. Якщо у вас на сайті є вся необхідна користувачеві інформація, значить, Ви все правильно робите. Правильна робота з ключовими словами допоможе привернути увагу пошукачів до вашого сайту.

6. Питання: блог на Wix якось сприяє просуванню?

Звичайно! Регулярно оновлюваний блог – це джерело нового контенту та серйозна перевага, яка сприяє просуванню.

blogging[1]

7. Міф: пошукові системи не люблять Wix-сайти, тому що вони довго вантажаться

Середньостатистичний сайт, зроблений на Wix, завантажується на 2 секунди швидше, ніж будь-який інший. Якщо вам здається, що швидкість знизилася, обов’язково перевірте її за цією інструкцією.

8. Міф: Wix-cайти не з’являються результатах пошуку на мобільних пристроях

Не так давно Google оголосив, що їх пошуковик віддає пріоритет у видачі тим сайтам, які оптимізовані під мобільні пристрої. Для користувачів Wix це дуже хороша новина, тому що у вас вже є мобільна версія сайту (вона створюється автоматично) і вона вже оптимізована під пошукові системи. Вам залишається тільки перевірити, як сайт виглядає на екрані смартфона або планшета, і дещо підредагувати. Якщо виникнуть питання – можливо подивитися детальні інструкції редактора Mobile.

google-image-650[1]

9. Питання: чи підходить мій сайт для реклами в Google AdWords?

Так, звісно! Лендінги зроблені на Wix, і розробники Wix просувають якраз за допомогою Google AdWords.

10. Питання: чи можна оптимізувати зображення так, щоб вони впливали на результати пошуку?

Якщо ви попрацювали над alt-текстом як SEO-фахівець, Google і Яндекс поставляться до ваших картинкам прихильно. Правда, це не єдина вимога до зображень. Прочитайте статтю про оптимізацію фотографій для сайту, і ви дізнаєтеся всі інші.

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *