Підписки і коментарі Google+

Ви можете додати гаджет Google+ Підписки в свій блог, щоб об’єднати своїх читачів в Blogger і в Google+.

14SNP_2853641_en_v0

 

Як це працює?

Якщо переключитися з профілю Blogger на профіль Google+, ви зможете пов’язувати різні блоги зі сторінкою або профілем. Перевірте, щоб список ваших читачів Google+ було видно на сторінці або в профілі. Інакше після додавання гаджета читачі не відображатимуться в блозі.

Якщо ви використовуєте гаджет Google+ Підписки в Blogger, то читачі зможуть прямо з вашого блогу додати сторінку або профіль у свої кола. Цей гаджет працює і в Blogger, і в Google+, тому читачі блогу будуть збігатися з читачами в Google+. Читачі вашого блогу зможуть зв’язуватися один з одним, натискаючи на зображення профілю один одного і додаючи його в свої кола Google+.

Примітка. Цей гаджет сумісний з гаджетом Google Friend Connect, ви можете користуватися ними одночасно. Налаштування розташування гаджетів виконується на вкладці Дизайн.

Як додати гаджет?

Щоб додати гаджет Google+ Підписки в свій блог, перейдіть на вкладку Дизайн та виберіть Додати гаджет

11SNP_E3B35D526E923F517BE031C9697568EB4D2A_2666360_ru_v0

Потім знайдіть його у списку та натисніть +.

SNP_2853553_en_v1

Якщо ви додали гаджет, але список читачів не відображається, в Blogger перейдіть на вкладку Google+ і переконайтеся, що обрано правильний профіль або сторінка.

Коментарі Google+

Автори, які зв’язали свої блоги в службі Blogger з Google+, можуть налаштувати в них відображення коментарів з Google+. У результаті повідомлення блогів зможуть обговорювати не тільки користувачі Blogger, але і користувачі Google+, а значить, під вашими повідомленнями блогу будуть відображатися:

  • коментарі, написані в Blogger;
  • коментарі до повідомлення блогу, який ви опублікували в Google+;
  • загальнодоступні записи в Google+, що посилаються на ваше повідомлення блогу.

Коментарі у вашому блозі можуть залишати користувачі, які мають профіль Google+ або володіють +сторінкою.

14SNP_3070890_en_v5

 

Щоб включити Google+ Коментарі, в панелі інструментів Blogger відкрийте вкладку Google+ і встановіть прапорець. Попередньо необхідно підключити блог до Google+.

Особливості коментарів в Google+ 

Коментарі Google+ схожі на звичайні коментарі Blogger, але мають кілька важливих відмінностей:

  • При додаванні коментаря в блозі ви за замовчуванням можете опублікувати його в Google+ .
  • Записи Google+ , які посилаються на повідомлення вашого блогу, відображаються під ними у вигляді коментарів.
  • Якщо коментарем поділилися в Google+, то відповіді на нього, опубліковані в блозі, з’являться в Google+, і навпаки, але їх побачать тільки ті користувачі, які мали доступ до вихідного коментарю.
  • Якщо автору блогу не надано доступ до коментарю, він не побачить його ні в блозі, ні в Google+.
  • Якщо хтось поділився повідомленням блогу в стрічці Google+ або опублікував до нього коментар, автор повідомлення отримає сповіщення.

15NP_3007755_en_v4

 

Коментар Google+ під повідомленням в блозі

16NP_3007754_en_v4

 

Цей же коментар у стрічці Google+.

При зміні URL блогу всі коментарі, опубліковані з Google+, зникнуть. Якщо ви збираєтеся змінити домен або URL блогу, зробіть це до включення Google+ Коментарів.

Приклад використання коментарів в Google+

Припустимо, Гена веде блог, присвячений подорожам, і він вже пов’язав його зі своїм профілем Google+. Також публікує в Google+ всі повідомлення блогу і відповідає на коментарі читачів в обох системах. Іноді його повідомлення блогу згадуються в загальнодоступних записах Google+. У цьому прикладі його повідомлення викликало бурхливу реакцію в Інтернеті.

Якщо Гена включить Коментарі з Google+, то коментарі, опубліковані з Google+, будуть з’являтися під цим повідомленням. Гена зможе відповідати на коментарі як в блозі, так і в Google+, що дозволить значно заощадити час.

До всіх записів і коментарям Google+, які відображаються в Blogger, застосовуються налаштування доступу з Google+. Коментар Софії до запису Гени в Google+, яким вона поділилася тільки з колом “Сім’я”, в блозі Гени будуть бачити лише учасники цього кола.  Гена цей коментар не побачить.

Додаткову інформацію можна знайти у статті Типові запитання про коментарі Google+.

За матеріалами Google довідка

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *