Прив’язка домену WordPress

На WordPress.com ви можете використовувати власний домен для свого блогу, наприклад, example.com, замість стандартного адреси, отриманої при реєстрації, наприклад, example.wordpress.com.

Ця платна послуга називається «прив’язка домену»:

  • Реєстрація домену через WordPress.com і прив’язка цього домену до вашого блогу коштує $ 18.00 в рік за домен / блог. За додаткові $ 8.00, реєстрацію домену можна зробити приватною.
  • Прив’язка належить вам домену коштує $ 13.00 в рік за домен / блог.

З чого почати?

Важливо: перед покупкою платної послуги

Застосовуються ті ж правила. Платна послуга прив’язки домену не дає дозволу на використання реклами , забороненого коду в будь-якому вигляді , а також завантаження додаткових тем і плагінів. Після покупки прив’язки домену , ваш блог раніше буде розміщуватися на хості WordPress.com , що означає , що у вас не буде FTP -доступу до ваших файлів і ви як і раніше будете зобов’язані дотримуватися Умов надання послуг.

Якщо у вас вже є домен і ви хочете використовувати його з блогом на WordPress.com, дотримуйтесь інструкцій для прив’язки існуючого домену на ваш блог WordPress.com.

Прив’язка існуючого домену

На WordPress.com ви можете використовувати власний домен для свого блогу, наприклад, example.com, замість стандартного адреси, отриманого при реєстрації, наприклад, example.wordpress.com. Ця платна послуга називається «прив’язка домену». Стара адреса на WordPress.com буде працювати як і раніше, але відвідувачі будуть автоматично перенаправлятися зі старої адреси на нову адресу.

Послуга прив’язки домену коштує $ 12.00 в рік за домен / блог. До одного блогу можна прив’язати кілька доменів; прив’язка кожного домену оплачується окремо.

Порядок прив’язки існуючого домену

  • Видаліть попередні відомості про серверах DNS. Вкажіть наступні сервери DNS:

NS1.WORDPRESS.COM
NS2.WORDPRESS.COM
NS3.WORDPRESS.COM

Зазвичай сервери DNS можна поміняти на веб-сайті реєстратора, але у кожного реєстратора можуть бути свої особливості даної операції. Для деяких доменів, наприклад, .сom.br та інших доменів, ваш реєстратор може вимагати, щоб ми додали запис зони ( “Zone Record” ) на серверах WordPress.com перед оновленням серверів DNS. У цьому випадку зверніться в техпідтримку (на англ. мові) і вкажіть домен до якого хочете прив’язатися. На сьогодні для сайтів на WordPress.com не дозволені прив’язка IDN-доменів, що містять національні (нелатинські) символи ( ä , û , ע , ж ,字, मा тощо).  На вимогу вашого реєстратора ви можете вказати наступні IP- адреси:

72.233.69.14
76.74.159.137
64.34.177.159

Врахуйте, що ці IP- адреси можуть змінитися, тому краще вказувати доменні імена.

Після покупки нового домену або поновлення серверів DNS може знадобитися деякий час, щоб зміни вступили в силу ( до 72 годин; як правило, зазвичай потрібно менше часу) .

Увага! Коли ви зміните сервери DNS, перестануть працювати додаткові записи наступних типів: A, CNAME, MX. Зокрема, можуть бути відключені адреси електронної пошти домену (наприклад, mail@example.com) після завершення прив’язки домену. Щоб відновити їх роботу, необхідно додати додаткові записи DNS після налаштування домену на WordPress.com. Підготуйте відповідні дані до прив’язки домену. Як альтернативу можна виконати прив’язку до субдоменів – ця операція не вимагає змінювати сервери DNS і не зачіпає записи DNS.

  • Після вступу в силу змін серверів DNS в консолі блогу перейдіть на сторінку Платні послуги -> Домени, вкажіть домен і натисніть кнопку Додати домен до блогу. Після перевірки серверів DNS вам запропонують оплатити послугу і завершити операцію.

ru_domain-mapping-add[1]

 

  • Після закінчення покупки поверніться на сторінку Платні послуги -> Домени, виберіть домен, який ви прив’язали до свого блогу, і натисніть кнопку Update Primary Domain.

dm-set-primary[1]

За матеріалами WordPress support

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *