Офлайн-версія Google Календаря

Нова офлайн-версія Календаря підтримується тільки в Google Chrome.

Календар Офлайн в Chrome 10 і пізніших версій

Google-Calendar-icon[1]Користуйтеся календарем в офлайн -режимі. Календар Офлайн в браузері Chrome 10 і пізніших версій дозволяє планувати заходи без підключення до Інтернету.

Chrome підтримує HTML5 і можливості синхронізації, завдяки чому в офлайн- режимі можна виконувати наступні дії:

  • переглядати календарі;
  • підтверджувати участь в існуючих заходах.

Поки ви не підключені до Інтернету, Chrome зберігає дані у вашому профілі. Після підключення до Інтернету виконується синхронізація.  На даний момент Календар Офлайн може синхронізувати заходи не більше ніж за два місяці.

Як включити офлайн-режим?

  1. В налаштуваннях виберіть пункт Офлайн .
  2. Вам буде запропоновано встановити веб- програму “Календар Google ” з Інтернет-магазину Chrome. Натисніть Установити з Інтернет-магазину Chrome.
  3. Відкриється сторінка додатка ” Календар Google ” в Інтернет-магазині Chrome. Натисніть кнопку Безкоштовно.
    • У новому вікні відкриється сторінка завантаження. Якщо ви випадково закриєте його або це зробить блокувальник спливаючих вікон, знову натисніть кнопку Встановити з Інтернет-магазину Chrome.
  4. Після завершення установки відкриється нова вкладка Chrome і з’явиться значок веб-додатки Google Календаря. Натисніть на нього , щоб перейти до календаря.
  5. Знову зайдіть в налаштування і перевірте чи  з’явився біля пункту Офлайн зелений значок з галочкою. Якщо так, це означає,  що календар синхронізований і готовий до використання в офлайн-режимі. Під час синхронізації буде відображатися обертовий зелений значок.
  6. Офлайн – календар буде оновлюватися при кожному підключенні до Інтернету. Офлайн – режим не працює, якщо вікно Chrome відкрито в режимі інкогніто.

[toggle title=”Усунення несправностей“]

Якщо вам не вдається включити офлайн – режим, відкрийте налаштування і перевірте, видаляються чи файли cookie та інші дані із сайтів при закритті браузера. Якщо це налаштування ввімкнене, то ви не зможете працювати в офлайн – режимі.

Щоб змінити це налаштування, виконайте наступні дії.

  1. Натисніть значок гайкового ключа.
  2. Виберіть Параметри.
  3. Відкрийте вкладку Розширені.
  4. Натисніть кнопку Налаштування вмісту.
  5. Зніміть прапорець Видаляти cookie та інші дані із сайтів і плагінів при закритті браузера.[/toggle]

[toggle title=”Багатокористувацький вхід“]

Якщо ви ввімкнули багатокористувацький вхід, працювати з офлайн-календарем можна буде тільки в одному обліковому записі. Перш ніж задіяти цю функцію, увійдіть до акаунту, в якому потрібно використовувати офлайн-календар. Перш ніж перейти в офлайн-режим, переконайтеся, що ви використовуєте потрібний аккаунт, оскільки після переходу ви не зможете перемкнутися на інший.[/toggle]

[toggle title=”Доступ до календарю в офлайн режимі“]

Щоб отримати доступ до календаря без підключення до Інтернету, спочатку необхідно включити офлайн-режим. Якщо він вже включений, введіть www.google.com/calendar в адресному рядку браузера, щоб відкрити календар в офлайн-режимі, або натисніть на значок веб-додатки “Календар Google” на новій вкладці Chrome.

Якщо в процесі роботи підключення пропадає, Google Календар автоматично переходить в офлайн-режим. При розриві з’єднання вгорі сторінки календаря з’явиться оповіщення з посиланням для повторного підключення.[/toggle]

[toggle title=”Функції календаря в офлайн режимі“]

Переглядати опис заходів і відповідати на запрошення в офлайн-режимі можна тільки в тих календарях, в яких він включений.

Зверніть увагу: у цьому випадку Google Календар доступний тільки для читання. Створювати, змінювати або видаляти заходи неможливо. Ви зможете тільки переглядати їх опис та відповідати на отримані запрошення.[/toggle]

[toggle title=”Значки“]
calendar_126204a_en З’єднання встановлено, календар повністю синхронізований.

calendar_126204b_en Виконується синхронізація.

Значок зеленого кольору означає, що підключення до Інтернету встановлено. Галочка означає, що обліковий запис повністю синхронізований. Під час синхронізації заходів між комп’ютером і серверами Календаря значок залишається зеленим і обертається.[/toggle]

[toggle title=”Вибір календарів, які будуть в доступні в офлайн режимі“]

  1. В налаштуваннях виберіть пункт Офлайн. 
  2. Натисніть Налаштування автономного режиму. 
  3. Встановіть прапорець Доступно в автономному режимі поруч з календарем, який потрібно переглядати без інтернет-підключення.

Якщо календар пофарбований у сірий колір, значить в звичайному режимі він прихований. Щоб зробити його видимим в налаштуваннях виберіть Установки. На вкладці “Календарі” встановіть прапорець Показувати в списку. Тепер календар можна додати до списку, який можна переглядати в офлайн-режимі.[/toggle]

[toggle title=”Відключення в офлайн режима“]

Щоб відключити офлайн-режим в налаштуваннях виберіть Вимкнути автономний режим календаря. Офлайн-доступ буде відключений, а всі дані Календаря, що зберігаються на комп’ютері, будуть видалені. Всі відомості про заходи та інша інформація у вашому календарі збережуться.[/toggle]

 За матеріалами Google довідка

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *