Останні тренди у використанні зображень на сайті

Важко уявити собі сайт, на якому немає жодної картинки. Будучи невід’ємною складовою частиною будь-якого сайту, зображення відіграють важливу роль у залученні відвідувачів і потенційних клієнтів. Є безліч варіантів використання зображень на сайті, і ваш вибір може значно вплинути на думку користувачів та зацікавленням сайтом. WiX склав список з найпопулярніших трендів у використанні зображень у веб-дизайні, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Following the Trend Indicator

Монохромні кольори

Колірний мінімалізм зараз дуже популярний серед веб-дизайнерів. Монохромні палітри, найчастіше складаються з білого і чорного кольорів, можуть також включати тіні і різні ступені насиченості. У двох словах, головна ідея монохрому – це використання різних відтінків одного кольору (замість набору різних кольорів).

Монохромний дизайн відмінно підійде для сайтів, які повинні виглядати просто і акуратно. Подібне колірне рішення допоможе створити заспокійливу, гармонійну атмосферу на сайті і сконцентрувати увагу користувачів.

mono[1]

Красива інфографіка

Більшість людей шукає легкі способи засвоєння інформації, і відвідувачі вашого сайту – не виняток. У цьому випадку на допомогу приходить інфографіка. За останні роки інфографіка стала одним з важливих інструментів веб-дизайну, і не дарма. Правильне поєднання ілюстрації та текстового опису – один з найвдаліших способів донести до користувача інформацію у найбільш зрозумілому і легкому для сприйняття форматі. Навіть самий нудний блок тексту і сухих даних може виявитися привабливим при талановитому втіленні його в інфографіку.

infog[1]

Великі зображення у верхній частині екрану

Верхня частина головної сторінки сайту, на яку припадає практично вся увага відвідувачів, англійською називається «hero area». Подібні банери зараз є одним з головних трендів у веб-дизайні. Як правило, такий банер складається з великого, на всю ширину екрану зображення, і містить мало контенту. Це, безсумнівно, відмінний спосіб залучити аудиторію і додати індивідуальності сайту. Раніше великі зображення застосовувалися в слайдерах, але останнім часом їх місце зайняли банери з одним фіксованим зображенням, що дозволяє позбавитися від зайвої візуального «шуму».

brown-owl[1]

Реалізм

Бувалі користувачі інтернету давно втомилися від нереалістичних фотографій. Сьогодні постановочні фотографії, що імітують реальність з натягнутою посмішкою від вуха до вуха, виглядають досить безглуздо. Сучасні користувачі хочуть бачити на знімках реальних людей і дійсно відбуваються події, знайомі їм самим. Користувачі можуть асоціювати себе з подібними фотографіями, тому вони здатні викликати довіру (на відміну від постановочних фотографій).

real[1]

Оброблені фотографії

Незважаючи на те, що з появи додатку Instagram в нашому житті пройшло вже цілих 4 роки, його вплив на фото-індустрію ані трохи не ослаб. Злегка розмиті, схожі на сон, або вантажного виду зображення можна знайти практично на будь-якому сайті, а особливо добре вони виглядають в якості фонових зображень або в шапці сайту. Для зручності користувачів в редакторі Wix є інструменти для обробки зображень з можливістю використання фільтрів і різних ефектів.

not-real[1]

Векторна графіка

Спочатку векторна графіка використовувалася для вирішення певних технічних завдань, зараз вона стала ще й важливою естетичної складової сайту. Якщо не заглиблюватися в деталі, відміна векторної графіки від растрової полягає в тому, що перша складається з ліній, а друга з пікселів. Але основна відмінність полягає в тому, що векторні зображення завантажуються набагато швидше і мають кращу якість. У векторних зображень є ще одна перевага: вони виглядають дуже оригінально, так як з їх допомогою можна створити ефект цифрового малюнка (скріншот нижче – прекрасний тому приклад). Векторні зображення, схожі на ілюстрації, можуть стати прекрасним фоновим зображенням або прикрасою для фіксованих елементів на вашому сайті, таких як хедер або футер. Ви можете використовувати різні редактори для створення і зміни векторних зображень (наприклад, цей безкоштовний редактор). Головне, не забудьте зберегти їх у форматі jpeg перед завантаженням у редактор Wix.

vector[1]

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *