Основи роботи Google Диску

Google Диск (англ. Google Drive) – хмарне сховище даних, яке належить компанії Google Inc., що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах у хмарі та ділитися ними з іншими користувачами в Інтернеті.

За матеріалами сайту “Вікіпедія”

 Google Диск доступний для:

  • ПК і Mac
  • Chrome OS
  • iPhone і iPad
  • пристроїв на платформі ОС Android

034

Автор: Google Россия

Google Диск надає безкоштовно до 15 ГБ вільного місця для зберігання будь-яких ваших даних. Якщо вам не вистачить цього, то за невелику плату можна розширити простір. Збільшення до 25 ГБ обійдеться в 2,5 долара на місяць,  до 100 ГБ – в $ 5 в місяць і до 1 ТБ – $ 50 в місяць. 

Щоб визначити, скільки вільного місця залишилося на диску, в лівому нижньому куті (10), відображається вся інформація: на який сервіс Google скільки йде дискового простору.

Тепер розглянемо ближче Диск Google.

Старий інтерфейс

Після створення або входу в Google аккаунт, переходимо на вкладку.

Vkladka-Disk-Gugl

Якщо не видно цієї вкладки, то знаходимо вкладку Ще і вибираємо Диск.
Як тільки ви відкрили вкладку Диск (1), то заголовок цієї вкладки став білим.

001

Новий інтерфейс

Після створення або входу в Google аккаунт, автоматично потрапляєте на пошту. Щоб перейди на Google Диск, натискаємо на кнопку Сервіси (3) і вибираємо Диск (4).

023

На вашому диску немає ніяких документів, тому програма пропонує встановити на ПК Google Диск (2). Дана програма дозволяє працювати з документами Google без використання браузера (Інструкція встановлення Google Диску на ПК).

За замовчуванням всі ваші файли на сторінці Google Диску відображаються у вигляді списку (5), де файли можна сортувати за назвою – якщо натиснути на Заголовок (він стане активним – буде напівжирним і колір – поміняє на червоний) у таблиці з вашими файлами або на Власник, або на Останню зміну. Інший спосіб сортування – натиснути на кнопку Сортування (8) і вибрати її спосіб.
Або змінити режим відображення на Режим сітки (7). Якщо ви не можете знайти файл, то для цього є рядок пошуку (9) (див. Пошук по Диску).

033

Фільтри (6) (які знаходяться на панелі навігації) та інструменти, описані в цій статті, стануть в нагоді всім користувачам: як тим, у кого колекція файлів швидко зростає, так і тим, хто просто хоче ефективно працювати з Google Диском.

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *