Нові можливості навігації по сайту (і пара корисних порад)

Навігація важлива для будь-якого сайту, але її досить часто сприймають як якусь формальність. З одного боку, навігаційне меню має бути в першу чергу зручним, щоб люди без проблем переміщалися по сайту. Як кажуть, «працює – не чіпай». З іншого боку, це зовсім не означає, що ми повинні обмежуватися базовими опціями і не намагатися його поліпшити.

Знання, як відомо, – сила, тому давайте вивчати питання. У цій статті представлені нові (і існуючих) функції навігаційного меню та про те, як їх використовувати по максимуму.

RU_Navigation_Menu1[1]

Додавання посилань на зовнішні URL-адреси  або якірні посилання.

Як Ви знаєте, зараз у тренді робити сторінки з довгою прокруткою. Якірні посилання спрощують процес «прокручування» таких сторінок і допомагають швидко переходити від одного блоку до іншого. Тепер Ви можете додавати ці посилання прямо в навігаційне меню, щоб користувач переходив не в нову вкладку, а в потрібне йому на цій же сторінці місце. У Центрі підтримки WiX є інструкція про те, як додати до кнопки меню якірні посилання або зовнішню URL-адресу.

RU_Navigation_Menu2[1]

Випадаюче меню без переходу на «загальну» сторінку.

Кнопка випадаючого меню об’єднує між собою відразу кілька субсторінок. Сама вона при цьому не є активною і не веде на окрему сторінку. Іншими словами, головну кнопку випадаючого меню тепер можна зробити неклікабельною. Детальніше, як це зробити можна почитати в статті.

RU_Navigation_Menu3[1]

Завантаження документу прямо з меню.

У Вас є можливість прикріпити документ до кнопки меню, при натисканні на яку він відкриється або завантажиться. Підтримувані формати: .doc і .docx, .xls та .xlsx, .ppt та .pptx, .odt, .odp і .pdf. Ця функція ідеально підходить для відображення ресторанних меню, резюме, інструкцій та електронних книг. Це зробити дуже просто: зайдіть в редактор, відкрийте розділ «Сторінки», натисніть «Додати», відкрийте вкладку «Посилання» і виберіть опцію «Документ».

RU_Navigation_Menu4[1]

Вертикальні меню

Якщо ви хочете урізноманітнити дизайн сайту, Ви можете помістити меню сайту збоку, а не зверху (просто дотримуйтесь цієї інструкції). Тільки майте на увазі, що вертикальне меню не відображається в мобільній версії сайту – вважається, що таке розташування не дуже добре виглядає на маленьких екранах.

RU_Navigation_Menu5[1]

Налаштування порядку сторінок

Якщо поточний порядок сторінок в меню Вас не влаштовує, ви можете поміняти його. Зайдіть в редактор і відкрийте розділ «Сторінки». У панелі, що з’явилася виберіть блок з потрібною сторінкою, натисніть на значок ліворуч і перетягніть сторінку вгору або вниз. Міняючи порядок сторінок, ви можете спостерігати, як користувачі реагують на ці зміни, і з часом вибрати найоптимальніший.

RU_Navigation_Menu6[1]

Видалення зайвих сторінок з меню

Навігаційне меню – це доступ до найважливіших розділів сайту. Дивлячись на нього, відвідувач отримує чітке уявлення про структуру контенту і розуміє, що знаходиться на сайті. Саме тому потрібно прибирати з меню зайві розділи і використовувати їх тільки в якості внутрішніх. Але як зробити так, щоб створена сторінка не відображалася в меню? Дуже просто – її потрібно сховати.

RU_Navigation_Menu7[1]

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *