Додаткові можливості документів Google

Компанія Google розширила можливості своїх інструментів і зробила ряд додавань в GoogleDocs.

Хотіли б познайомити колег, які не володіють англійською мовою, з рядом цікавих доповнень, головна мета яких заощадити час користувачів при роботі з документами Google.

При створенні документа тепер видно розділ Додатки (див. скріншот).

1111111

Першим доповненням, яке привернуло увагу з розділу Освіта, стало EasyBib Bibliography Creator. Творець бібліографічного списку, який сам вставляється в потрібному документі в алфавітному порядку.

Порядок роботи з додатком:
1. Установіть додаток :
Відкрити Google документ, натиснути на кнопку Додатки – встановити додаток EasyBib Bibliography Creator – натиснути Встановити.

2. Порядок користування:
Натиснути на кнопку Додатки – вибрати в списку, потрібне доповнення EasyBib Bibliography Creator – потім натиснути у випадаючому меню Manage Bibliography – в який з’явився правом барі Cite a source (цитувати джерело) вибрати між Book, Article, Webseite = книга, стаття, сайт, внести в віконце пошуку назву,  ключове слово або ISBN- номер видання – натиснути search.

У моєму прикладі я шукаю статті по темі web 2.0.
______1

У списку, що випав я вибираю (select) потрібне і всі дані цієї статті виявляться в моєму бібліографії після того як я виберу один з 3х способів написання джерело (на скріншоті синім) і натисну кнопку Додати Бібліографію в документ (червона кнопка).

222222

Вигляд документу.

Незручним є те, що після кожного завершився цитування пошук треба починати знову, вписувати шукане слово знову в віконце пошуку, навіть якщо воно повторюється (кнопка back to bibliographie). Пошук російськомовних слів і книг здійснюється, але в поки усіченому вигляді, так наприклад, пошук слова “сталь”, а також “Як гартувалася сталь?” у розділі “Книги” не дав ніяких результатів. Пошук книги “Діти цифрової ери” російською мовою за ISBN видав результат на латиниці, –  він також відображений у списку.

Думаю , що як і всі новинки Google, ці будуть вдосконалюватися і доповнюватися.

А поки можливе внесення бібліографічного списку іноземній наукової літератури в наукову, дослідницьку роботу автоматизованим шляхом.

За матеріалами спільноти вчителів Intel Education Galaxy

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *