Додавання об’єктів і додатків до Google Cайтів

Щоб додати на сайт додаток або об’єкт, для початку натисніть кнопку Змінити сторінку і відкрийте меню Вставка. Потім виберіть об’єкт або додаток.GS4[1]

Всі об’єкти, вбудовані на сайт Google, автоматично змінюються після редагування оригіналу. Наприклад, якщо ви вбудували презентацію з Google Диска, а потім відредагуєте її, всі зміни автоматично будуть відображені на сайті. Переконайтеся, що налаштована автоматична публікація змін – тоді інформація на сайті завжди буде актуальною.

Основні об’єкти, які можна додати на сайт .

  • Зображення. Натисніть Вставка, виберіть Зображення, потім завантажте файл з комп’ютера або вкажіть його URL – адресу.  Якщо натиснути на зображення після завантаження і збереження, воно відкриється в повноекранному режимі. Після додавання зображення можна вибрати один із стандартних розмірів: маленький, середній, великий або оригінальний. Якщо ви хочете змінити розмір вручну, натисніть кнопку HTML. Відкриється вікно з вихідним кодом. Знайдіть у ньому тег “img src” і вкажіть атрибути ширини і висоти.
  • Таблиці Google. Відкрийте меню Вставка, виберіть пункт “Диск”. Потім – Таблиця. З’явиться вікно зі списком всіх таблиць на Google Диску, до яких у вас є доступ. Натисніть на файл, який потрібно вставити, або введіть URL в поле під списком електронних таблиць. Потім натисніть Вибрати. З’явиться вікно властивостей електронної таблиці. Виберіть необхідні параметри та натисніть Зберегти.
  • Відео. Щоб опублікувати на сайті ролик з YouTube, відкрийте меню Вставка і виберіть YouTube. Потім додайте посилання на відео, вкажіть його назву і збережіть результат. Ви також можете вбудувати на сайт ролик, що зберігається на Google Диску. Для цього відкрийте меню Вставка, наведіть курсор на пункт “Диск” і виберіть Відео.

За матеріалами Google довідка

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *