Де знайти якісні безкоштовні фотографії для сайту?

Фотосервіси на зразок Shutterstock, Thinkstock і iStockPhoto пропонують величезний вибір зображень для публікації, але вони коштують грошей, і залежно від того, що саме ви шукайте, деколи складно вибрати знімки, які не використовувалися вже на сотні інших сайтів.

31[1]

Багато джерел зображень не вимагають плати, вільні для використання, мають ліцензію Creative Commons або перебувають на публічному домені. Лавірування між законами про захист прав інтелектуальної власності – заняття не з простих, так що не варто використовувати все, що попадається вам в мережі. Якщо це потрібно, краще відразу заплатити фотографу за використання його знімків.

Відкриті безкоштовні сайти з фотографіями

Безкоштовних фотобанків, що не вимагають від відвідувачів рівним рахунком нічого не так вже й багато. Ми говоримо про повну свободу: від реєстрації, оплати і зворотних посилань.

Такі сайти залишаються на плаву тільки тому, що через них просувають свої послуги великі сховища фотографій, так що не дивуйтеся, якщо періодично ви будете зустрічати платні знімки серед безкоштовних.

The Morguefile – сайт, створений дизайнером Майклом Коннорсом, ще коли він був студентом, – просить вас «по можливості дотримуватися права автора», так що якщо ви додасте невелику підпис з ім’ям фотографа в футер сторінки, це буде вважатися проявом хорошого тону з вашого боку.

41[1]

Pixabay – німецький сайт з більш ніж 430 000 вільних до використання фотографій і унікальний ресурс для тих, хто шукає якісні знімки для публікації. Цей сайт – один з декількох фотобанків, які ви можете знайти в пошуковій Creative Commons.

51[1]

Unsplash – це колекція фотографій, несхожих на всі ті, які ви бачите в фотобанках, і розміщена на домені сайту Tumblr; її підтримує команда веб-дизайнерів з Монреаля ooomf. Вибір тут не такий великий, але представлені знімки вельми оригінальні і регулярно поповнюються – по 10 знімків кожні 10 днів. А головне, на цьому сайті використовується тільки одна ліцензія, і називається вона «Робіть, що хочете».

61[1]

Free Stock Photos пропонує великий вибір фотографій без необхідності вказувати ім’я автора; але все ж варто звернути увагу на інформацію про ліцензії, зазначену на сторінках з фотографіями: деякі з них захищені ліцензією Creative Commons Attribution. Сайт приймає пожертвування, також тут є платна реєстрація, яка дає доступ до більшої кількості фотографій.

Безкоштовно тільки при реєстрації

The Stock Exchange пропонує колосальну базу з 400 000 фотографій, доступ до яких можна отримати тільки після реєстрації. Використання деяких знімків вимагає вказівки авторства.

У колекції Stock Photos for Free знаходяться 100 000 знімків. Для їх скачування також потрібна реєстрація, зате цей сервіс інтегрований з Facebook, що позбавляє нових користувачів від необхідності заводити аккаунт, так як вони можуть використовувати свій логін з соцмережі.

7[1]

Схожі правила використовує сервіс Free Range Stock, плюс від користувачів потрібне давати зворотне посилання на сайт Free Range Stock на сторінках з їх фотографіями.

8[1]

Велика частина фотографій на сайті Dreamstime платна, але і безкоштовний розділ у них не маленький. Тут десятки тисяч фотографій. Вони також пропонують підтримку по телефону для зареєстрованих користувачів, чим не може похвалитися жоден інший сервіс з нашого списку, і до того ж надають можливість змінити мову інтерфейсу на російську.

Безкоштовна колекція Wix

Ви не знайдете фотографії на самому сайті, але при використанні редактора Wix вам стануть доступні більше 5,000 фотографій, всі вони на 100% безкоштовні і не вимагають посилань на авторів.
Якщо ви захочете замінити стандартне зображення в нашому шаблоні, просто клікніть на вкладку «Безкоштовно від Wix», і перед вами з’являться всі фотографії, розбиті по категоріях.
Ці фотографії зібрані з архівів нашої графічної студії і з наших зйомок, хоча багато з них були куплені у фотографів і фотобанків з дозволом на повторне використання користувачами нашого сервісу.

Загальнодоступна колекція Flickr

В результаті недавнього удосконалення функціоналу належить Yahoo компанія Flickr стала знову популярною, і фотографи, як аматори, так і професіонали, продовжили публікувати тут свої роботи і давати можливість завантажити їх.

111[1]

Хоча більша частина створюваного самими користувачами контенту Flickr захищена авторськими правами, багато з них покриті лише ліцензіями Creative Commons для комерційного використання. Ніхто при цьому не забороняє публікувати ці знімки у себе на сайті. Щоб знайти їх, використовуйте розширені можливості пошуку та виберіть внизу екрана фільтри «Only search within Creative Commons-licensed content» («Шукати тільки контент, захищені ліцензією Creative Commons») і “Find content to use commercially” («Шукати контент для комерційного використання »).

10[1]

Залежно від того, що ви шукайте, ви зможете знайти тут багато фотографій на будь-яку цікаву тему. Головне, не забудьте згадати ім’я автора і поставити посилання на його аккаунт в Flickr.

За матеріалами WiX.com

1 Comment

  1. pxhere

    Цей сайт – один з декількох фото банків, які ви можете знайти в пошуковій Creative Commons.
    https://pxhere.com/

    Reply

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *