Все, що потрібно знати про оптимізацію зображень для сайту

В додаванні зображень на сайт за допомогою редактора Wix не має ніяких труднощів, але це ще не означає, що справу зроблено. У цій статті розказано, чому не варто недооцінювати важливість оптимізації зображень для сайту.

Оптимізація зображень – це не тільки хороший спосіб упевнитися, що ваші фотографії будуть відмінно виглядати на сайті, але і ще один інструмент для залучення безкоштовного трафіку з пошукових систем.

Ось п’ять простих порад, які допоможуть Вам максимально оптимізувати зображення для вашого сайту:

1. Використовуйте правильний формат: наприкінці назви кожного файлу пишеться його формат. Ймовірно, ви вже знаєте, що найбільш поширеними форматами зображень у мережі є .png, .jpeg і .gif. Але чи знаєте ви, що всі ці формати можуть по-різному відображатися при завантаженні на сайт? Вибираючи формат файлу, дизайнери дивляться на яскравість кольорів, розмір, інформаційну щільність і багато іншого. Але зовсім не обов’язково бути дизайнером, щоб уміти оптимізувати зображення. Ви можете значно поліпшити ваші знімки, прочитавши цю статтю про три основні форматах зображення.

Image-Type-Files[1]

2. Виберіть якість зображення: практично всі сучасні редактори дозволяють зберігати зображення різної якості ( також Ви завжди можете використовувати безкоштовні інструменти типу Pixlr, якщо вам потрібні додаткові налаштування). Ви здивуєтеся, але зберігати зображення в найкращій якості – не завжди хороша ідея. Фонові зображення і малюнки, яким не обов’язково мати великий дозвіл, можна зберігати в якості трохи вище середнього, щоб зменшити розмір файлу і збільшити швидкість завантаження сайту.

Optimize-Images-Quality[1]

3. Використовуйте зрозумілі назви файлів: відкрийте папку з фотографіями на вашому комп’ютері і подивіться: скільки з них мають незрозумілі імена на зразок image1.jpg, 012794.gif або пікнік-червень-2015.png? Відразу повідомляємо, що для завантажуваних на сайт файлів такі імена не підійдуть. Самими правильними назвами для зображень є ті категорії, за якими їх можуть шукати в пошукових системах. Правильно назвати файл важливо тому, що пошукові машини зчитують їх назви для видачі в пошукових результатах. Найкраще, щоб назви точно описували зображення, використовуючи при цьому мінімум символів.

Save-the-File-with-the-Right-Name-2[1]

4. Використовуйте назви та описи: при завантаженні зображення на сайт слід додати до нього назву і кілька слів в опис (Альт-текст). Цей текст служить інформацією про ваше зображення для пошукових роботів і допомагає їм краще зрозуміти, чому присвячений ваш сайт, а значить і покращує ваші позиції в пошуковій видачі. Ось чому так важливо правильно описувати зображення. В ідеалі опис зображення повинно містити ключові слова вашого сайту і при цьому дійсно бути текстовим описом зображення.

Add-Title-and-Alt-Text-to-your-Images-DONEFINALWOHOO[1]

5. Правильно вибирайте розмір: розмір простору на сайті, яке буде займати ваше зображення, не менш важливий, ніж сама картинка. Рекомендована висота і ширина зображення для сайту залежить від структури сайту і від того, на що ви хочете зробити акцент, і як це буде виглядати в мобільних пристроях. Правильний вибір розміру зображення не тільки поліпшить вигляд вашого сайту, але і допоможе зробити його більш продуманим і професійним.

За матеріалами WiX.com

1 Comment

  1. Логопедична Онлайн-служба Коректолог

    Гарний матеріал. Але хочу зазначити про помилку в перекладі. Російський термін “разрешающая способность” не слід перекладати як “дозвільна здатність, дозвіл, тощо”. Правильно буде “Роздільна здатність”. До речі, український термін більшою мірою відображає суть цього процесу ніж російський. Тобто, це мінімальна відстань між об’єктами, коли їх можна спостерігати роздільно, якщо це радіолокація, або кількість пікселів на яку ділиться дюйм, якщо це якість зображення.

    Reply

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *