Все, що ви хотіли знати про сторінки з довгою прокруткою

Протягом останнього року у веб-дизайні з’явився тренд, на який вже підсів весь інтернет: сторінки з довгою прокруткою. Якщо ви активно користуєтеся соціальними мережами, то ймовірно, ви вже зустрічалися з довгою прокруткою. Наприклад сайти Facebook, Twitter (і багато інших) славляться неймовірно довгими новинними стрічками, для перегляду яких потрібно гортати і гортати сторінку вниз. Концепція такого дизайну заснована на тому, що відвідувачі не хочуть витрачати дорогоцінний час на завантаження контенту і їм простіше «проскроліть» сторінку.

Чому це так популярно?

Мобільна революція повністю змінила спосіб подачі контенту. Тепер коли люди все частіше використовують смартфони та планшети для роботи в інтернеті, сайти постійно шукають нові способи адаптації під перегляд з мобільних пристроїв, який є вертикальним. Структура мобільних пристроїв змушує створювати сайти з вертикальним інтерфейсом, щоб їх було зручно переглядати на невеликих, вузьких екранах. Просто уявіть, як природно легко у вас виходить переглядати сторінки, ковзаючи пальцями по екрану, і ви зрозумієте, чому так необхідно використовувати вертикальну структуру при створенні контенту. Ну і звичайно ж найпопулярніші сайти, такі як Facebook, Twitter, та Instagram, являють собою сторінки з довгою прокруткою, і користувачі вже давно звикли з вертикального перегляду і розуміють, як користуватися таким інтерфейсом.

Чи підійде довга прокрутка для мого сайту?

Якщо ви роздумуєте додати довгу прокрутку на ваш сайт, переконайтеся, що він потрапляє в одну з наступних категорій:

  • Велика частина трафіку вашого сайту йде з мобільних пристроїв.
  • На вашому сайті багато інформації, яку буде простіше сприймати на одній сторінці (наприклад, онлайн-резюме або журнал, який люди читають з інтересу, а не тому що в цьому є необхідність).
  • Ваш сайт часто оновлюється і контент з’являється на ньому в хронологічному порядку (це може бути блог, сайт з оглядами або платформа, де контент створюють самі користувачі)
  • На вашому сайті трохи візуальних елементів. Сайти з великою кількістю фотографій і відео зазвичай вантажаться довше, що може розчарувати користувачів.

Подумайте, чи буде простіше для ваших користувачів розтринькати сторінку з контентом або вивчити його, переходячи з різних розділах сайту? Це допоможе зрозуміти, чи варто вам використовувати довгу прокрутку.

Як додати довгу прокрутку на ваш Wix-сайт?

Легко! У нас є кілька шаблонів, які були створені спеціально для цієї мети:

Шаблон односторінкового сайту >>

1-template[1]

Шаблон сторінки сайту >>

2-templaye[1]

Динамічний шаблон персонального сайту >>

3-template[1]

Тепер щоб зробити вашу сторінку довшою за допомогою Wix, вам потрібно лише продовжити додавати контент – довжина сторінки буде збільшуватися автоматично. При додаванні тексту та інших елементів сторінка розтягнеться пропорційно оновленим контенту. Ви також можете перетягнути футер сторінки нижче, щоб збільшити її довжину. Потрібно натхнення? Не проблема! Як завжди, користувачі Wix залишаються в тренді і багато наших сайти вже використовують довгу прокрутку. Ось кілька з них:

Освітній проект Premium School >>

premiumschool-copy[1]

Інтернет-магазин Galitmarket >>

Galitmarket-RU-copy1[1]

Дизайнер Ben Meirovitz >>

site1[1]

Інтернет-магазин Epicier de Famille >>

site-4[1]

Ресторан Chiles Grill >>

site-2[1]

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *