Веб-додатки Wix, або як зробити ваш сайт ще краще

Cайт – це практично другий дім, тільки в інтернеті. А хороший, комфортний будинок від «просто вдома» відрізняється функціональністю і продуманими деталями. Виявляється, сайт теж можна «обжити» і зробити його зручним, додавши корисні функції та інструменти, вони ж – веб-додатки.

Дуже може бути, що веб-додатки – якраз те, чого не вистачає вашому сайту для ефективної роботи. Мова йде про такі можливості, як додавання календарів і лічильників, трансляція оновлень з соціальних мереж, показ реклами Google AdSense, настроюються контактні форми, інтеграція сайту з магазином на Etsy та багато, багато, іншого. Якщо коротко, то веб-додатки розширюють функціонал сайту, та здатні дати вам те саме невелику перевагу над конкурентами, яке допоможе вашому бізнесу процвітати в мережі.

Встановити веб-додаток дуже просто. Спробуйте самі! Ви переконаєтеся, що це, по-перше, легко, а по-друге, – корисно. Не знаєте, що саме вам потрібно? Тоді читайте далі – в статті розповідається про різні потрібні додатки, про те, де їх знайти, і про те, як за допомогою Wix App Market зробити сайт ефективним, а бізнес – успішним.

app-market1[1]

Wix App Market. Де це?

Почнемо з головного. Ви не зможете встановити ні один додаток, якщо не будете знати, як потрапити в Wix App Market. А зробити це можна трьома різними способами:

  • Через редактор. Коли наступного разу ви будете налаштовувати свій сайт, зверніть увагу на четверту зверху іконку в лівій частині екрана. Натиснувши її, ви перейдете в Wix App Market, де зберігаються всі наші веб-додатки. Подробиці про те, які вони бувають і для чого використовуються – нижче.

app-market-2[1]

 

  • Через панель управління. Зайшовши під своїм логіном на сайт Wix, ви побачите вкладку «Розвивайте свій бізнес». Натисніть на неї, і вам відкриється розділ з додатками для бізнесу, поділеними на групи. Тут є додатки для збільшення трафіку, для взаємодії з клієнтами і для обліку фінансів.

app-market3[1]

 

  • Через браузер. Для того, щоб ознайомитися з усіма додатками, необов’язково бути зареєстрованим користувачем Wix, можна просто пройти за цим посиланням: http://ru.wix.com/app-market/main.

app-market4[1]

 

Що таке Wix App Market?

Дослівно – це магазин веб-додатків, готових для установки на Wix-сайтах. Багато з додатків зроблені розробниками Wix, але є й сторонні розробки. Компанії, як MailChimp, Shopify, Ecwid, та інші випустили для своїх сервісів різні корисні додатки, які можна без проблем встановити на сайти, зроблені на платформі Wix. Більшість сторонніх додатків доступні у безкоштовній, базової версії, а ті, що розроблені в Wix – повністю безкоштовні для використання.

Навіщо потрібні веб-додатки?

Потім, що вони вміють приблизно все, і це не жарт. Дивіться, з їх допомогою ви можете:

Вибудовувати комунікації:

  • З додатком Events Calendar ваші покупці завжди будуть в курсі намічених подій і ні за що їх не пропустять.

app-market6[1]

  • За допомогою програми ShoutOut ви зможете легко зробити розсилку по контактам, зібраним через ваш сайт, ділитися вмістом ваших листів в соцмережах, і відслідковувати ефективність розсилок, включаючи статистику відкритих листів, кліків і перепис.
  • У Wix App Market є багато форм для зворотного зв’язку, і ви можете вибрати ту, яка вам дійсно подобається і здається найбільш зручною для спілкування з вашими клієнтами.

app-market7[1]

 

Підвищити зручність користування сайтом:

  • Власникам сайтів з часто оновлюваних контентом або колекцією товарів особливо знадобиться додаток Site Search – пошуковий рядок, яка перетворює пошук інформації по сайту в просту задачу.
  • Add Document допоможе вам ділитися з відвідувачами сайту інформацією в зручному для всіх форматі: PDF, PPT, DOC або XLS. Резюме, презентації, доповіді, офлайн-каталоги.

Працювати з соцмережами:

  • Сайт, зроблений на Wix, легко інтегрується з соцмережі. Для синхронізації з Інстаграмом, наприклад, можна встановити додаток Instagram Feed. Воно працює так: ви публікуєте фотографію в Інстаграм, і вона тут же з’являється у вас на сайті.
  • Додатки для соцмереж, крім усього іншого, виконують ще одну корисну функцію – транслюють відгуки і коментарі клієнтів з Твіттера і Фейсбуку на ваш сайт.

Продавати товари через інтернет:

  • Додаток Etsy допоможе вам інтегрувати ваш магазин на Etsy з вашим Wix-сайтом і зробить процес здійснення покупок ще зручніше для ваших клієнтів.

app-market10[1]

 

  • Завдяки додатку Getonic ви зможете продавати фотографії (та будь-які інші товари в цифровому форматі) прямо на сайт.
  • За допомогою програми російської платформи Ecwid ви зможете відкрити інтернет-магазин на своєму сайті (або підключити вже існуючий магазин), не залежно від того, до якого тарифу на Wix ви підключені.
  • Якщо ви влаштовуєте розпродаж на сайті, лічильник CountDown Clock допоможе вам привернути увагу клієнтів і підштовхнути їх до здійснення покупки.

Загалом, не втрачайте часу: заходите в Wix App Market, і вибирайте сподобалися програми.

За матеріалами WiX.com

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *